Firefox Firefox - Strona startowa

Aby ustawić stronę http://www.salesnews.pl jako swoją stronę startową:

salesnews.pl Przeciągnij i upuść logo "SN" znajdujące się obok na ikonkę strony domowej (domek) na pasku Twojej przeglądarki

Potwierdź wybór klikając "Tak"

Angielski z SalesNews i ACT Advanced Corporate Training

« powrót

Safe Internet Shopping



LEVEL A.2 - B.1

 

This Week: Safe Internet Shopping

Here is an extract from the Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) warning customers about how to shop safely on the internet. Which 6 of the key questions are not answered?

  • a) Do you know if your order is correct?
  • b) Do you know what you're buying?
  • c) Do you have printed copies of the terms of your agreement?
  • Do you know ll the terms and conditions?
  • Do you know how much you're paying?
  • Do you know the business's return, exchange, refund and warranty policies?
  • Do you know what sort of online security the website has for processing your payment?
  • Do you know who you're dealing with?
  • Do you know how long it will take for the product to get to you?
  • Do you know how any personal information you submit will be treated?
  • Do you know which country's laws will apply to the transaction?

1. Identifying info

Has the website provided contact information, such as the physical address of the business, phone and fax numbers and, in the case of Australian businesses, an Australian Business Number (ABN). This is important if something goes wrong, for example, if your package doesn't arrive or your credit card is charged incorrectly.

2. Description of product

Make sure the goods or services you are buying have been clearly described and they suit your need. Confirm this with the business (e.g. by email or phone).

3. Cost and currency

It is important that you know the final cost, especially if the business is going to charge your credit card. Clarify that delivery and handling costs have been included and check there are no ongoing fees.  Check if there any applicable taxes or import duties. You should also clarify the currency-even an Australian company might list prices in US dollars.

4. Privacy

Many websites have privacy policies stating how they will deal with personal information. It's important that you read these policies as your name could end up on mailing lists that receive unsolicited email from online marketers. In many countries, including Australia, there is now privacy legislation.

5. Payment mechanism

You need to satisfy yourself that any online payment by credit card is secure. Many online payment systems use secure sockets layer (SSL). The site should tell you that you are entering a secure online environment before you start to provide your credit card details. Usually an unbroken key or lock will appear in the bottom of your browser window to indicate you are sending information via a secure connection, or the web address will begin with https//:

7. Refunds and warranties

If you can't find any policies on the website, contact the business via email or telephone and ask them to explain their procedures. Remember that goods bought at auction are not covered by statutory warranty rights other than those relating to clear title, quiet possession and owning the goods outright. (from http://www.accc.gov.au)

 

KEY: a, c, d, i, k

 

 

LEVEL B1.5 - B.2


This Week:  US Elections and the Internet

Political campaigns in the USA include important debates live on the Internet.  Read the text and decide if such a format would suit the Polish elections, then choose the correct meaning for the phrases in bold.

The YouTube Generation Tackles Debates

Nothing has charged the under-30 electorate more than the Internet and come July 23rd, the web and politics will reach some kind of milestone when YouTube and CNN jointly host a debate among the eight Democratic presidential candidates. The coolest part of the whole event is the Q and A from the audience, which in this case will be submitted in the form of YouTube videos.

It's hard to imagine what people are dreaming up for these video questions simply because with video, anything goes. The videos might contain anything, from talking heads to mash-ups to protest mixes. Unlike traditional boring questions from folks standing up in the audience, these "questions" could serve as political statements on their own.

The video format opens the door for originality and spontaneity - elements usually foreign to the controlled environment of presidential image-making. Because visual images can be more powerful than words, the videos have the potential to elicit emotional responses from the candidates and frame the election in new ways.

Moreover, because of YouTube and the Internet, the video questions are bound to have a long afterlife.

[The] videos being aired during this debate will likely magnify the audience because some of them will be picked up, linked to, replayed and commented upon by the mainstream media.

So, come July 23, grab your laptop and sit in front of the TV to watch political history in the making. My only hope is that the networks and YouTube (and the Democratic party) don't totally weed out the more, ahem, interesting video questions.

from: http://www.ipdemocracy.com

1.charged

a.     made less interesting

b.    made more difficult

c.     made more interesting

7. mash-ups

a.     pictures of cooked potatoes

b.    fights

c.     mixed data

2. jointly

a.     together

b.    with difficulty

c.     separately

8. folks

a.     politicians

b.    people

c.     parents

3. submitted

a.     sold

b.    sent

c.     broadcast

9. to elicit

a.     to encourage

b.    to hide

c.     to record

4. dreaming up

a.     writing down

b.    planning

c.     editing

10. bound

a.     obliged

b.    certain

c.     created

5. anything goes

a.     everything is possible

b.    things change regularly

c.     it is hard to record things

11. aired

a.     broadcast

b.    recorded

c.     destroyed

6. talking heads

a.     puppets speaking

b.    people speaking

c.     potatoes speaking

12. mainstream

a.     popular

b.    unusual

c.     private

KEY: 1. c; 2. a; 3. b; 4. b; 5. a; 6. b; 7.c; 8. b; 9. a; 10. b; 11. a; 12. a

 

LEVEL C1


This Week:  The Internet

This weekend, millions of people worldwide will log on to the internet and start or continue a second life in, well, "Second Life".  Decide if the following statements are true or false, then read to confirm your answers.

 

a)     You can only make virtual money in Second Life, and cannot cash it in for real money.

b)    Entrepreneurs are rare in Second Life - they prefer real money.

c)     Big companies have been attracted to Second Life and actually invested money in it.

d)    Second Life is significantly different from other online games.

e)     Intellectual copyright applies in Second Life.

f)     You can buy real estate in Second Life.

 

Find out what entrepreneurial opportunities the virtual world of Second Life has to offer.

By Laura Tiffany   |   January 09, 2007

A million dollars of virtual loot. It's a concept that's difficult to wrap your head around, but in November, that's exactly what virtual real-estate developer Anshe Chung accomplished in the 3D virtual world Second Life, in which users live "second" lives as avatars. When her entrepreneurial success story hit the press, it spread like wildfire, leading many to ask: What exactly are the business opportunities available in Second Life? Are people really turning their love for Second Life into a full-time business?

Marketers have already been exploring the world, with big-name businesses like American Apparel, Starwood Hotels, Scion and Cisco setting up virtual areas for their products--a store for American Apparel, a hotel for Starwood--in Second Life. Even Reuters has assigned a bureau chief specifically to the site.

If you've never visited Second Life--or even heard of it-here's a quick look at it. Second Life is a 3D virtual world where people use avatars to explore and commune with other people. It's often lumped in with such online games as World of Warcraft or Star Wars Galaxies (which insiders refer to as "massively multiplayer online role playing games" or MMORPGs), but it's a different beast. There's no slaying of dragons to level up a character or collecting weapons to prepare for battle, but you can buy and develop online real estate, import images to craft your own in-world creations, or attend a drum circle with avatars created by users from all over the world.

It's the work element--the embrace of entrepreneurship--that's perhaps most unique to Second Life. Linden Labs, the creator of Second Life, has welcomed the entrepreneurial inclinations of its community in two important ways. First, Linden dollars, the in-world currency, are easily traded for U.S. dollars at an official currency site. Second, Linden has taken the remarkable step of allowing players to retain the copyright for their in-game creations. It's these aspects of Second Life that attract entrepreneurs.

Based on the futuristic Metaverse from Neal Stephenson's seminal sci-fi novel Snow Crash, Second Life aims to truly be a second life for users, with opportunities for both work and play.          

http://www.entrepreneur.com/startingabusiness/businessideas/article172768.html

 

KEY: a) F; b) F; c) T; d) T; e) T; f) T

 





Prepared by:
ACT Advanced Corporate Training
Szkolenia językowe i biznesowe
www.act.edu.pl


Other Lessons (show...):


Lesson 216: WAIT
Lesson 215: POLITICS
Lesson 214: MATHEMATICS IN ENGLISH
Lesson 213: HEADLINE ENGLISH
Lesson 212: NEW YEAR`S RESOLUTIONS
Lesson 211: WHO IS SANTA CLAUS?
Lesson 210: A SOCIAL EXPERIMENT
Lesson 209: THE RULES OF SARCASM
Lesson 208: DO YOU KNOW WHY?
Lesson 207: THE WAYS TO GET SMARTER
Lesson 206: TELEPHONING
Lesson 205: HUNTING FOR WORDS (2)
Lesson 204: HUNTING FOR WORDS
Lesson 203: BUSINESS WISDOM IN PHRASAL VERB
Lesson 202: TIME
Lesson 201: ALL ABOUT BEER.... TO PREPARE FOR OCTOBERFEST
Lesson 200: TIPS FOR A TRAVELLING BUSINESSMAN
Lesson 199: FANTASTIC ANIMAL FACTS
Lesson 198: CONTAINERS (FOOD)
Lesson 197: FAST FOOD BLUES
Lesson 196: MALE AND FEMALE LANGUAGE
Lesson 195: LOOKING LEFT, THINKING RIGHT ?
Lesson 194: ENGLISH SPELLING SIMPLIFIED
Lesson 193: FOOTBALL FRENZY!
Lesson 192: FACEBOOK STORY
Lesson 191: TOP TIPS FOR GIVING PRESENTATIONS
Lesson 190: SECRETS OF SLEEPERS
Lesson 189: YOUR USE OF PRONOUNS REVEALS YOUR PERSONALITY
Lesson 188: DON`T WORRY, BE HAPPY
Lesson 187: MANAGING STRESS
Lesson 186: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - THE CONFERENCE
Lesson 185: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - CONFLICT
Lesson 184: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - THE GENERATION GAP
Lesson 183: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - WHAT`S THE POINT OF HR?
Lesson 182: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - PHILOSOPHICALLY SPEAKING
Lesson 181: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - ACCRUED HOLIDAYS
Lesson 180: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - CALIBRATING POTENTIAL
Lesson 179: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - SMALL IS BEAUTIFUL
Lesson 178: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - BUSINESS PARTNERING
Lesson 177: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - NEW YEAR`S RESOLUTIONS
Lesson 176: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - SPHERICAL OBJECTS
Lesson 175: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - THE COMMUNICATION PLAN
Lesson 174: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - TRAINING OR TRAININGS?
Lesson 173: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - A MATTER OF POLICY
Lesson 172: A LONG COLD WINTER
Lesson 171: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - TOILET TALK
Lesson 170: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - THE NEW BOSS
Lesson 169: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - ANGER MANAGEMENT
Lesson 168: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - MOBBING AND BULLYING
Lesson 167: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - WORD TRANSFORMATIONS
Lesson 166: CAT ON A HOT TIN ROOF
Lesson 165: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - TOP DOG
Lesson 164: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - A SOURCE OF CONFUSION
Lesson 163: HORACE AND ROGER`S HR CHATS - TO BE OR NOT TO BE (AT WORK)
Lesson 162: MEET PETE - E27 - HOW TO TELL THEM APART
Lesson 161: GONE TO THE DOGS
Lesson 160: MEET PETE - E26 - SAVE THE DAY
Lesson 159: COUNTING SHEEP
Lesson 158: HOLIDAY TIME
Lesson 157: Meet Pete – E25 – A Question of Taste
Lesson 156: Meet Pete – E24 – Don’t be a jerk
Lesson 155: THE WALLS HAVE EARS
Lesson 154: FOOD FOR THOUGHT
Lesson 153: Meet Pete – E22 – The New Game Plan
Lesson 152: HERE COMES THE SUMMER
Lesson 151: Meet Pete – E23 – Succession Meeting
Lesson 150: I TAKE IT ALL BACK
Lesson 149: MEET PETE - E21 - ABOUT ONE VERY SERIOUS THING
Lesson 148: CHARACTER
Lesson 147: MEET PETE - E20 - IN THE RED
Lesson 146: A WINTER OF DISCONTENT
Lesson 145: MEET PETE - E19 - JUDGE A MAN BY HIS QUESTIONS
Lesson 144: SPRING IS IN THE AIR
Lesson 143: LANGUAGE REFRESHER – IDIOMS
Lesson 142: DO YOU GET IT?
Lesson 141: MEET PETE - E16 - EMPLOYEE ENGAGEMENT
Lesson 140: A ONE HORSE RACE
Lesson 139: MEET PETE - AN INTERVIEW WITH THE CEO
Lesson 138: BAD DEBTS
Lesson 137: EUPHEMISMS
Lesson 136: Meet Pete - E014 - Delegating
Lesson 135: AND? - EXPRESSIONS WITH AND
Lesson 134: Meet Pete – 5 Whys
Lesson 133: The Morning After The Night Before
Lesson 132: Meet Pete – E13 – Salary Ping-Pong
Lesson 131: A LETTER TO SANTA
Lesson 130: Meet Pete - E12 - It never rains but it pours
Lesson 129: Body idioms
Lesson 128: Meet Pete – Don’t put your fingers in too many pies.
Lesson 127: USING NEGATIVE QUESTIONS TO PERSUADE
Lesson 126: MEET PETE - E10 - THE POLYMATH
Lesson 125: PARTIAL AGREEMENT
Lesson 124: MEET PETE - E09 - ROLE AMBIGUITY
Lesson 123: EVERYTHING IS SUBJECTIVE
Lesson 122: MEET PETE – E08 – GALLUP 12 QUESTIONS
Lesson 121: THE OFFICE - WORK RELATED IDIOMS
Lesson 120: THE BLUES AND OTHER COLOURS
Lesson 119: LANGUAGE REFRESHER – PERSUADING – Part two
Lesson 118: LANGUAGE REFRESHER – PERSUADING – Part one
Lesson 117: HR - but what brand?
Lesson 116: Love your job, hate your boss?
Lesson 115: LANGUAGE REFRESHER - FEEDBACK AND APPRAISALS – Part two
Lesson 114: IDIOM REFRESHER - SPORTS IDIOMS - Part four
Lesson 113: IDIOM REFRESHER - SPORTS IDIOMS - Part three
Lesson 112: LANGUAGE REFRESHER - FEEDBACK AND APPRAISALS – Part one
Lesson 111: A LOAD OF BALLS
Lesson 110: IDIOM REFRESHER - Sports idioms - Part two
Lesson 109: IDIOM REFRESHER - Sports idioms
Lesson 108: Meet Pete – Episode 07 – WHAT’S YOUR GAFFER LIKE?
Lesson 107: SPORTS IDIOMS
Lesson 106: FEEDBACK AND APPRAISALS
Lesson 105: Meet Pete - Episode Six – Fight or flight
Lesson 104: DON’T YOU THINK...?
Lesson 103: Meet Pete - Episode Five - Meet Pete – First Blood
Lesson 102: SMALL TALK - Part 3
Lesson 101: Meet Pete - Episode Four - Meeting deadlines
Lesson 100: SMALL TALK - Part 2
Lesson 99: SMALL TALK - Part 1
Lesson 98: Meet Pete - Episode Three - On The Grapevine
Lesson 97: Advertising slogans
Lesson 96: Emphasis!
Lesson 95: Meet Pete – Episode Two – The Secret of Small Talk
Lesson 94: Job or Work?
Lesson 93: Meet Pete - Episiode two - Names
Lesson 92: Meet Pete - Episode one
Lesson 91: Weasel Words
Lesson 90: BETTER LATE THAN NEVER
Lesson 89: Vague Language
Lesson 88: Making Predictions
Lesson 87: Tact
Lesson 86: Christmas
Lesson 85: The Christmas Party
Lesson 84: Are you being taken for a ride?
Lesson 83: A dead-end job
Lesson 82: Oblivion
Lesson 81: Trust your senses!
Lesson 80: Stress is tricky!
Lesson 79: What is stress?
Lesson 78: How not to make a fuss in autumn
Lesson 77: Holiday leave
Lesson 76: Belbin team roles
Lesson 75: These are my personal attributes - honestly!
Lesson 74: Managing time
Lesson 73: Engaging with customers by accessing emotions
Lesson 72: Meetings, meetings and more meetings!
Lesson 71: Giving performance feedback
Lesson 70: Performance review guide
Lesson 69: Conflict at work
Lesson 68: Caught napping
Lesson 67: Love is in the air
Lesson 66: The power of persuasion
Lesson 65: Winning negotiations
Lesson 64: Happy Easter
Lesson 63: Brain Teasers
Lesson 62: Sam Goldwyn
Lesson 61: Funny signs
Lesson 60: Oscars
Lesson 59: Language Generation Gap
Lesson 58: The Pareto Principle
Lesson 57: Tact
Lesson 56: Rhyming Slang
Lesson 55: St Valentine’s Day - origin and customs
Lesson 54: Etymology
Lesson 53: Stupidity
Lesson 52: Money jokes
Lesson 51: New Year in Madeira
Lesson 50: Christmas pantomime
Lesson 49: It’s party time!
Lesson 48: Bad Translations
Lesson 47: Proverbs
Lesson 46: Financial Puzzles
Lesson 45: Children
Lesson 44: Halloween
Lesson 43: Food crossword
Lesson 42: Tongue twisters
Lesson 41: Business inspiration quotes
Lesson 40: Political metaphors
Lesson 39: Colours
Lesson 38: Business Wisdom
Lesson 37: A poem
Lesson 36: Making and Spending money
Lesson 35: The Taste of Italy
Lesson 34: The SLOW Movement
Lesson 33: Construction
Lesson 32: Safe Internet Shopping
Lesson 31: SUDOKU
Lesson 30: SPEAK YOUR MIND Say what you really think!
Lesson 29: Harrods
Lesson 28: Full English Breakfast
Lesson 27: London Underground
Lesson 26: Loan Words
Lesson 25: Elements
Lesson 24: Business Etiquette
Lesson 23: PUNS
Lesson 22: Fables
Lesson 21: Work Proverbs
Lesson 20: Riddles
Lesson 19: Whodunit?
Lesson 18: Language of chatrooms
Lesson 17: English is everywhere
Lesson 16: Winter Sports
Lesson 15: This Week - New Year in Madeira
Lesson 14: Christmas Crackers
Lesson 13: Insurance Humour
Lesson 12: This Week: Tips for presentations
Lesson 11: Stress at work
Lesson 10: Sherlock Holmes
Lesson 9: What makes a great salesman?
Lesson 8: TRIVIA
Lesson 7: Holidays
Lesson 6: Crazy Headlines
Lesson 5: Economists
Lesson 4: The Pareto Principle
Lesson 3: How to heat up cold calls
Lesson 2: Business & Psychology
Lesson 1: Advertising slogans